Life swap

Er zijn niet zoveel boeken waarin Thuisblijfmoeders voorkomen, dus toen ik het boek Life Swap van Jane Green in handen kreeg kon ik niet wachten om te gaan lezen.

In Life Swap ruilen Thuisblijfmoeder Amber Winslow en hippe single Vicky Townsly van leven. Amber is tevreden over haar leven, maar heeft het gevoel dat er 'iets' mist, en Vicky wil niets liever dan getrouwd zijn. De dames ruilen voor een maand om te kijken of het gras inderdaad groener is aan de andere kant.

Hoewel het leuk is om te lezen over het leven van een collega Thuisblijfmoeder, heeft de Thuisblijfmoeder in Life Swap een fulltime nanny, een schoonmaakteam, een bioscoop in huis en een eigen zwembad. Voor de meeste Nederlandse moeders, een uitzondering daargelaten, zal er weinig te herkennen zijn.

De karakters komen niet tot leven, en blijven vlak. De vlakheid van de karakters wordt versterkt doordat het verhaal wordt verteld door een alwetende verteller, die de lezer meeneemt in de levens van Amber en Vicky. Deze techniek wordt ook gebruikt in de serie Desperate Housewives, waarin Mary Alice Young de kijker meeneemt in de het leven van de 4 Desperate Housewives. Overigens wordt in het boek veelvuldig verwezen naar deze serie!

Al met al vond ik Life Swap een slappe hap. Best aardig als snack, maar weinig substantieel, en aan het eind heb je een gevoel dat er 'iets' mist.

Zo vind je als lezer aan het eind toch nog iets gemeenschappelijk met Amber Winslow.

Bestellen?

Bestel dit boek bij onze boekpartner Anouk
SHARE:
Next PostNieuwere post Previous PostOudere post Homepage

0 comments:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...