Het jongensboek

Het Jongens Boek is een boek voor 'iedere jongen van acht tot tachtig' en ziet er prachtig uit. Het roept een gevoel van nostalgie op. Een gevoel van heimwee naar betere, gezelligere tijden. Toen jongens nog lekker buiten speelden en daar hun avonturen beleefden, in plaats van achter de computer te zitten.

Het Jongens Boek beslaat een heel breed terrein en behandelt zo'n tachtig onderwerpen. Van tips voor spelactiviteiten, natuurkundige proefjes, weetjes, geschiedenis, doe het zelven, knutselen, grammatica en spelling tot omgaan met meisjes!
Het bijzondere van Het Jongensboek

Maar wat Het Jongens Boek zo aantrekkelijk maakt is de levensstijl, en de normen en waarden die het voorstaat. Dat spreekt meteen bij het openslaan van het boek uit een tekst van Sir Frederick Treves die de jongens toespreekt, waarin onder andere staat:

'Je hebt je toekomst in eigen hand. Twijfel daar nooit aan. Schep niet op. Een jongen die opschept is - net als een volwassene die opschept - tot weinig anders in staat.'

Het principe, van allerlei 'ouderwetse' activiteiten zie je ook, in het eveneens net uitgekomen boek, 'Maak indruk op je kinderen', maar Het Jongensboek spreekt mij veel meer aan en heeft bovendien meer te bieden dan alleen spelletjes.
Als het geen boek is voor jongens dan wel voor moeders!

Omdat de doelgroep jongens van 8 tot 80 is, liet ik het ook aan Jan van 10 zien. Die sloeg het open op de eerste gemarmerde bladzijde en riep: 'Dat is een leuke achtergrond voor mijn computer!' Maar nadit slechte begin keek hij het boek met plezier in. Vooral 's werelds snelste papieren vliegtuigje kon hem erg bekoren, en werd onmiddellijk gevouwen.

Het geeft mij als moeder hoop, en een mooie droom, dat mijn zonen met behulp van dit boek mannen van stavast zullen worden!


Kritiekpuntje is het hoofstuk over de typisch Engelse sport Cricket, en met zoveel onderwerpen vraag ik me af hoe ze tot hun keuze voor juist die zijn gekomen. Maar ja, ik ben dan ook een meisje.

Jongensboek: niets nieuws onder de zon

Als je langs de 'hype' kijkt is het Jongensboek gewoon het zoveelste boek met kinderactiviteiten. Niets nieuws onder de zon dus, behalve dat dit boek een beroep doet op het verlangen naar vroeger, en beter, tijden!

Weetjes

Het Jongens Boek werd in juni 2006 uitgegeven in Engeland onder de spannende titel 'The Dangerous book for Boys'. Toen het boek in mei 2007 uitkwam in Amerika stond het binnen een week op de tweede plaats van de best verkochte boeken van Amazon.com. Alleen Harry Potter deed het beter.

Rondom tienbesteedde een hele uitzending aan mannen en jongens in de huidige maatschappij, waarbij Het Jongensboek ook naar voren werd gehaald, als typerend voor jongens.

Bestellen?

Bestel dit boek bij onze boekpartner Anouk

Meer weten?

Site van het jongensboek
SHARE:
Next PostNieuwere post Previous PostOudere post Homepage

0 comments:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...