Nestblijvers

Toen ik het boek Nestblijvers las en bekeek, werd ik me ervan bewust dat ik ervan uitga dat op hun achttiende mijn kinderen het huis zullen verlaten. Het is in Nederland ook de norm dat kinderen het huis zullen verlaten. Maar in het boek Nestblijvers komen mensen aan het woord die het nest nooit hebben verlaten.

Nestblijvers gaat over volwassenen die thuis wonen en is een prachtig boek om te lezen of alleen maar te bekijken. Het heeft prachtige, sfeervolle foto's van de woonomgeving van de 'nestblijvers', en daarnaast portretten van henzelf. De meeste nestblijvers wonen alleen in hun ouderlijk huis; hun ouders zijn inmiddels overleden. De jongste nestblijver was geloof ik 40+.
Wat me vooral opviel is dat veel van de nestblijvers nog leven in hetzelfde interieur leven als hun ouders. Hetzelfde bankstel, hetzelfde dressoir, dezelfde sfeer. Ergens heeft het wel iets, om ergens zo te wortelen, dat je er altijd blijft.

Nestblijvers is echt een aanrader, helemaal voor moeders met concentratieproblemen: dan kijk je ook gewoon lekker naar de prachtige foto's!

Bestellen?

Bestel dit boek bij onze boekpartner Anouk
SHARE:
Next PostNieuwere post Previous PostOudere post Homepage

0 comments:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...