|

Het meisje in de trein review

het meisje in de trein
Het meisje in de trein is het debuut van Paula Hawkins. En het is meteen een succes! De filmrechten zijn zelfs al verkocht.

Ik heb het boek net uit, en vond het een goed boek!

Het meisje in de trein: waar gaat het over?

Elke dag reist Rachel per trein met de andere forenzen naar het centrum van Londen. Elke dag dezelfde rit. Ze weet precies waar de trein stopt, en de huizen die ze vanuit de trein ziet zijn bekend voor haar geworden.

Sterker nog, er is één specifiek huis waar ze graag naar kijkt. Want daar wonen Jess en Jason zoals Rachel ze in haar hoofd heeft genoemd. Een liefdevol jong stel met een perfect leven.

Maar op een dag ziet Rachel iets onverwachts op het dakterras van Jess en Jason.

En als er dan iets gebeurt raakt Rachel verwikkelt in hun levens.

Over Rachel in Het meisje in de trein

Rachel is de hoofdpersoon in Het meisje in de trein. Zij ís the girl on the train. Rachel is vrij hopeloos. Ze is alchoholiste en hoewel ze elke dag naar Londen reist heeft ze daar niets meer te zoeken, sinds ze is ontslagen. Ze heeft niet eens meer een eigen huis. Ze heeft een piepklein kamertje in het huis van een vriendin, die haar probeert te helpen.

Voor een hoofdpersoon is Rachel een behoorlijke slampamper. Ze heeft totaal geen doorzettingsvermogen, en geeft elke weer toe aan haar lust voor alchohol. Ik had het op een gegeven moment echt helemaal met haar gehad! Elke keer grijpt ze toch weer naar de fles! Ik had zin om haar eens flink door elkaar te rammelen.

Anna en Megan

In mijn beleving is Rachel duidelijk de hoofdpersoon. Maar er zijn ook diverse hoofdstukken waarin je als lezer het verhaal leest vanuit het perspectief van Anna en Megan. En hoewel ik normaliter helemaal niet houdt van wisselende perspectieven, vond ik nu met name het perspectief van Anna interessant. Eerst hoor je als het ware Rachels versie van de gebeurtenissen, en dan die van Anna.

Het verhaal ontvouwt zich

Paula Hawkins legt niet meteen al haar kaarten op tafel in Het meisje in de trein. Ik vond het prachtig hoe ze de lezer langzaam maar zeker de informatie 'voert'. Het verhaalt ontvouwt zich op een intrigerende manier waardoor je als lezer steeds geboeid blijft.

The girl on the train: ontknoping

De ontknoping vond ik goed, maar niet zo goed als de rest van het boek. Volgens mij had die beter gekund.

Het meisje in de trein kopen

The Girl on the train is voor 14,99 te koop bij bol.com. De Nederlandse versie, Het meisje in de trein kost 19,95.

Leestip

Into the water van Paula Hawkins

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Ik dacht, he een boek dat ik heb gelezen..
    Niet dus. Ik las het meisje uit de trein van Irma Joubert. Ik vind dat verhaal een stuk beter klinken dan dat van paula Hawkins..

    Petra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *