Boek reviews van een moeder met leeshonger.

Search

VerkniptHet boek 'Verknipt' geeft "mode-ideeën voor kleding met een zeer persoonlijke stijl, gemaakt van goedkope stof of van reeds gedragen, verknipte kledingstukken." Het leukste aan dit boek is dat je er geen geweldige naaister voor hoeft te zijn, en dat het allemaal weinig kost.

Zo zal ik nooit meer op dezelfde manier naar een gewoon wit mannenhemd kijken, of naar panty's. Heb je bijvoorbeeld twee panty's met een ladder in één been, dan knip je de geladderde benen gewoon af, en voegt de andere twee samen. Twee verschillende kleuren panty over elkaar heen geven een mooi 'changeant effect'. Heb je een trui die je nooit meer draagt? Knip de trui en de mouwen bij de oksels af en voila: een minirok! Ik vond het boek erg menselijk geschreven. Zo wordt bij de beschrijving voor het maken van een ceintuur voor een wespentaille gezegd de taillewijdte zo strak te maken als 'je kunt verdragen.'

Behalve tips voor kleding geeft Pieke Stuvel ook tips voor accessoires. Zelf vond ik die wel èrg apart. Bijvoorbeeld een ketting van lege eierdoppen voor speciale gelegenheden. Of een ketting van pingpongballen gecombineerd met pingpongballen in je oren! De volgende keer dat Floris en ik ons maandelijkse uitje hebben, zie ik mezelf al helemaal voor me met mijn eierschalen ketting!
Hoewel de kleding in het boek niet iedereen zal aanspreken is het erg gezellig om te lezen en in te kijken, en houd ik er een gevoel aan over dat je niet te bang moet zijn ergens de schaar in te zetten.
Behalve het boek Verknipt heeft Pieke Stuvel ook het boek Babydol gemaakt, met daarin makkelijke patronen voor babykleren.

Pieke Stuvel, Verknipt; makkelijke kleren voor slimme naaisters
Cantecleer, 1992, De Bilt
ISBN 90 213 2056 8


In bekende internetboekwinkels Proxis en Bol.com is het boek niet te vinden. Ik heb het in de bibliotheek gevonden.

Geen opmerkingen

Een reactie posten