Textual description of firstImageUrl

De Zwijgende Zee

woensdag 27 november 2013
de zwijgende zee
De zwijgende zee gaat over een gezin, dat uit elkaar valt na een tragedie.

Hoofdpersonen zijn Helen en Richard, Dora, Cassie en Alfie. Helen en Richard zijn de ouders van Dora en Cassie. Alfie is een nakomertje, waar het hele gezin dol op is.

Van de stad naar het platteland

Aanvankelijk woont het gezin in Londen. Daar heeft Helen ook een baan. Maar dan laten Richards ouders hun huis op het platteland aan hem na. En Richard voelt zich verplicht er te gaan wonen. Helen gaat mee, maar eigenlijk wil ze niet. De verhuizing betekent namelijk niet alleen dat ze de grote stad moet missen, maar ook haar baan moet opgeven.

De komst van Alfie maakt echter veel goed.

Maar dan blijkt Helen gevoelig voor de charmes van een kunstenaar, en begint een affaire. Op een dag laat ze Cassie en Dora op Alfie passen om af te kunnen spreken met haar minnaar.

Die dag is het begin van het einde. Want op die dag verdwijnt Alfie.

Wisselend perspectief

Hannah Richell, de schrijfster van De zwijgende zee maakt gebruik van verschillende perspectieven. In verschillende hoofdstukken worden de gebeurtenissen beschreven vanuit Helen, Dora en Cassie. Niet van Richard gek genoeg. Eigenlijk houd ik helemáál niet van wisselende perspectieven. Maar het verhaal is zo spannend, dat ik het op de koop toe nam.

De Zwijgende Zee biedt een goed verteld en mooi verhaal. Ik heb de aandachtsspanne van een mug, maar het verhaal kreeg me echt te pakken. En dat wil helaas heel wat zeggen…

Dus als je zin hebt in een mooi verhaal, dan kan ik De Zwijgende Zee zeker aanraden.

Het enige wat ik jammer vond, is dat je er nooit achter komt wat er nou precies met Alfie is gebeurd. Of toch wel?

Praktische informatie

De zwijgende zee is bij Bol.com te koop voor 15 euro. Maar tweedehands wordt het aangeboden vanaf 7 euro.