Ibiza, de hemel en de hel: het verraad van Sonja Bakker

Ibiza de hemel en de hel review

In diverse tijdschriften las ik de aankondiging: Sonja Bakker heeft een spannende psychologische roman geschreven: Ibiza de hemel en de hel.

Daarna bleef het erg stil.

Die stilte maakte me extra nieuwsgierig naar Sonja's boek. Vooral omdat ze bekend is geworden met dieetboeken. Wel even wat anders dan een psychologische roman.

Vorige week haalde ik het uit de bibliotheek.

Verraad

De ondertitel van Sonja's boek is: 'Psychologische roman vol passie en verraad'. Dat verraad herken ik wel! Want Sonja verraadt in dit boek haar huis, tuin, en keuken imago.

Veel gevloek en tenenkrommende sex scènes

In het begin van het boek dacht ik steeds geschokt: 'Sonja! Foei toch.' In de eerste paar bladzijden alleen al kwam drie keer 'Verdomme' voor. Dergelijke gevloek associeer ik niet met Sonja. Maar het werd nog veel erger. Want toen kwamen de sex scènes. Die waren uitgesproken schunnig en platvloers. Ronduit onprettig om te lezen. Zeker uit de hand van Sonja Bakker.

En het feit dat Sonja het boek schreef vanuit het perspectief van de mannelijke hoofdpersoon Evert, hielp ook niet! Een keer of drie wisselt het perspectief trouwens ineens naar Rosalie. Erg verwarrend!

Ibiza, de hemel en de hel: het verhaal

Door het gevloek en de tegenkrommende sex scènes zou je bijna vergeten dat er ook nog een verhaal in het boek zit. Het verhaal is dat Evert en Rosalie Grooteman emigreren naar Ibiza en daar een bed and breakfast beginnen. Vervolgens loopt hun huwelijk daar stuk.

Omdat de karakters oppervlakkig en ongeloofwaardig zijn, is het stuklopen van hun huwelijk dat ook.

Conclusie: Ibiza, de hemel en de hel is een slecht boek

Sonja Bakkers boek is vlees noch vis. Het is een eierkoek met vieze nasmaak. Ik denk dat Sonja het beter bij haar dieetboeken kan houden. Maar ze heeft het in ieder geval wél gedurfd om een ander genre te proberen.

Dat is het meest positieve wat ik er van kan zeggen.

Praktische informatie over Ibiza 

De hemel en de hel Ibiza, de hemel en de hel is voor 17,95 te koop bij bol.com. Maar ik zou er mijn geld niet aan uitgeven.
( Hide )
  1. Je hebt helemaal gelijk! Wat een ont-zet-tend slecht boek. Heb het niet gekocht maar geleend. Uit nieuwsgierigheid gelezen en na een paar blz wilde ik er eigenlijk mee stoppen. Toch doorgelezen anders kun je ergens geen mening over vormen. Maar inderdaad, bij je dieetboeken blijven en dit soort uitstapjes niet meer herhalen. Het viel me ook op dat haar personages zich in elke zin met de voornaam aanspreken en bij de sexscenes deed ik mijn benen OVER elkaar, gatsie. Heb me helemaal niet in dit boek kunnen inleven. Nee sorry Sonja, ik vind je een lieverd als ik je zie op tv maar dit had je niet moeten doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt helemaal gelijk! Wat een ont-zet-tend slecht boek. Heb het niet gekocht maar geleend. Uit nieuwsgierigheid gelezen en na een paar blz wilde ik er eigenlijk mee stoppen. Toch doorgelezen anders kun je ergens geen mening over vormen. Maar inderdaad, bij je dieetboeken blijven en dit soort uitstapjes niet meer herhalen. Het viel me ook op dat haar personages zich in elke zin met de voornaam aanspreken en bij de sexscenes deed ik mijn benen OVER elkaar, gatsie. Heb me helemaal niet in dit boek kunnen inleven. Nee sorry Sonja, ik vind je een lieverd als ik je zie op tv maar dit had je niet moeten doen.

    BeantwoordenVerwijderen

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Vink dan rechtsonder 'Melding sturen' aan.

© all rights reserved
made with by templateszoo