Het ReservaatHet reservaat


Reservaat van Liselotte Stavorinus is een geweldige thriller die beter is dan de gemiddelde thriller van Saskia Noort en Esther Verhoef!


Literaire thrillers van eigen bodem worden meestal in één adem genoemd met Saskia Noort en Esther Verhoef.

Maar er zijn Nederlandse thriller schrijfsters die beter zijn dan Saskia en Esther, die toch minder aandacht krijgen. Ik snap niet waarom!

Liselotte Stavorinus


Een voorbeeld van zo'n thriller schrijfster is Liselotte Stavorinus. Ze maakte in 2013 haar debuut met de thriller Het Reservaat. Het Reservaat roept associaties op met Saskia Noorts boek De Eetclub. Maar ik vind het interessanter en beter geschreven.

Het Reservaat: waar gaat het over


Het Reservaat gaat over Jessica, haar man Victor en hun twee kinderen. Ze hebben een aantal jaren een expat bestaan geleid in Curacao, en komen nu terug naar Nederland. Ze kopen daar een huis in 't Gooi.

Jessica die in Curacao moeiteloos nieuwe vrienden maakte, heeft het erg moeilijk in 't Gooi. De andere moeders zijn helemaal niet toeschietelijk. Maar alles verandert als haar buurvrouw Amanda vriendschap met haar sluit en haar introduceert in het wereldje van 't Gooi.

Zowel Jessica als Victor genieten van hun nieuwe vriendengroep, en hun nieuwe leventje. Hier zie je flink wat parallellen met Saskia Noorts Eetclub!

Maar achter de vriendschappen gaat iets anders schuil. En dat zorgt voor het thrillerelement. Het Reservaat is prima geschreven, en je leest het in één middag uit. Er zitten zelfs nog een paar leuke plot twists in.

Conclusie over Het Reservaat


Voor liefhebbers van De Eetclub is Het Reservaat een aanrader, omdat je het genre waardeert. Maar voor mensen die De Eetclub matig vonden, is Het Reservaat wellicht ook interessant. Simpelweg omdat het beter geschreven is, en met iets meer diepte.

Het Reservaat is een mengeling van Gooise Vrouwen en De Eetclub, met een vleug expatleven.

Praktische informatie


Het Reservaat is voor de verrassend lage prijs van 12,80 te koop bij bol.com.

Het reservaat

P.S. 

Houd je van psychologische thrillers van Nederlandse bodem? Lees dan ook mijn review van Facade van Esther Verhoef en De zonde waard van Simone van der Vlugt.

En Bonuskind van Saskia Noort.

( Hide )
  1. Bedankt voor je review, zojuist het boek gereserveerd in de bieb.
    Groet Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk Thea! Ik ben benieuwd hoe je het vindt!

    Ik vond het echt beter dan De Eetclub, hoewel wel vergelijkbaar.

    BeantwoordenVerwijderen

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Vink dan rechtsonder 'Melding sturen' aan.

© all rights reserved
made with by templateszoo