Lieve mama, Esther Verhoef

lieve mama review
De nieuwste thriller van Lieve mama heeft de ingrediënten van een psychologische thriller. En Esther Verhoef heeft ze keurig met elkaar gemengd.

Waarom vond ik er dan toch niet zoveel aan?

Lieve mama: het verhaal


Heleen, verpleegkundige en moeder, is de hoofdpersoon van Lieve mama. Heleen is getrouwd met horeca ondernemer Werner. En samen met hun twee kinderen wonen ze in een prachtig huis. En het leven is best goed. Oké, de passie tussen Heleen en Werner is niet meer wat het geweest is, maar dat krijg je na zoveel jaren huwelijk.

Dan dringt op een vrijdagavond een overvaller hun huis binnen. Werner is alleen thuis. Maar dan komt Heleen onverwacht vroeger thuis, en loopt alles anders dan de overvaller had verwacht.

De rest van het boek gaat over de gevolgen van de gebeurtenissen op die avond.

Lieve mama: wat er leuk aan is


 • Heleens worsteling met haar lastige puberdochter is herkenbaar.
 • Het verhaal speelt zich in Nederland af, en dat maakt het herkenbaarder dan de doorsnee Amerikaanse thriller.
 • Esther Verhoef levert aan het eind een leuke plot twist af.

Lieve mama: wat er níét zo leuk aan is


Ook al is het een spannende thriller, toch sleurde het verhaal me nergens mee. Het pakte me gewoon niet echt. Eigenlijk kon het me allemaal niet zo veel schelen wat er met Heleen en haar gezin zou gebeuren.

De personages pákken niet.

Conclusie over Lieve mama


Ik vond Lieve mama een middelmatige thriller. Best aardig, maar zeker niet geweldig. Ik vond het vrij vlak.

Het is net alsof Esther Verhoef netjes het recept voor een psychologische thriller heeft gevolgd. Alle ingrediënten zitten er keurig in. Maar ergens is er iets mis gegaan bij het mengen van ingrediënten, want het eindproduct is slap.

Ik geef het boek een 6,5.

Praktische informatie over Lieve mama


Lieve mama is voor 19,95 te koop bij bol.com

Lees ook mijn review van Facade van Esther Verhoef!


( Hide )
 1. Ja, ik herken wel wat je schrijft. Ergens vond ik ook wel wat afstandelijk geschreven. Maar zo halverwege het boek gebeurde het me toch dat ik het boek niet meer weg kon leggen en door moest lezen. Gewoon door de gebeurtenissen zelf, omdat ik benieuwd was wat er zou gebeuren. Het einde vond ik inderdaad leuk. Maar de kans dat ze nu gepakt zou worden was nog groter, dus ik kon er ergens niet tegen dat ik niet wist hoe het vanaf dat punt verder zou gaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, precies dat. Het las wel makkelijk weg en het was best een vermakelijk boek maar het waren geen leuke mensen om mee mee te leven. In hun dure huis met hun slechte huwelijk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken het boek niet maar ik ben gewoon erg blij dat je onbevangen je mening geeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb het boek ook gelezen en vond er ook niet zoveel aan. Misschien leuk voor young adults maar meer ook niet. Esther Verhoef is een grote naam geworden in dit genre, maar dat maakt ze wat mij betreft niet (meer) waar. Er zijn veel betere schrijvers en schrijfsters. Maar smaken verschillen natuurlijk. Voor elk wat wils.
  vrgr Maya

  BeantwoordenVerwijderen

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Vink dan rechtsonder 'Melding sturen' aan.

© all rights reserved
made with by templateszoo