Little Black Lies

Het zal je maar gebeuren: je allerbeste vriendin parkeert haar auto in de buurt van een klif, met je kinderen op de achterbank. En vergeet de handrem er op te zetten...

Dat loopt niet goed af.

Catrin, de moeder die haar twee zoontjes verliest, is zwaar emotioneel beschadigd door deze gebeurtenis. Haar haat voor haar voormalige vriendin Rachel is zo ongeveer het enige dat haar op de been houdt.

Behalve Catrin's verhaallijn is er nog een andere verhaallijn over jongetjes die vermist raken in het boek Little Black Lies van Sharon Bolton

Little Black Lies: waar gaat het over


Little Black Lies speelt zich af op de Falkland eilanden. De mensen daar kennen elkaar allemaal en vormen een hechte gemeenschap. Maar de laatste drie jaar zijn er al drie kinderen verdwenen.

Little Black Lies wordt in drie delen vertelt. En elk deel is vanuit een ander perspectief. Als ik dat van te voren had gezien, had ik het boek waarschijnlijk niet mee genomen uit de bieb.

 • Deel 1: Catrin
 • Deel 2: Callum
 • Deel 3: Rachel

Little Black Lies: psychologische thriller


Little Black Lies is een psychologische thriller. Er zijn een aantal vraagstukken waar je als lezer graag de antwoorden op wilt weten.

 1. Wat gebeurde er nou precies die dag dat Catrins kinderen stierven?
 2. Wat is Catrin van plan?
 3. Hoe zit het met die ontvoerde kinderen? Is er inderdaad een kidnapper op het eiland?
Langzaam maar zeker krijg je antwoorden. Hoewel het antwoord op de laatste vraag helemaal pas op de valreep wordt gegeven, vond ik dat de meest schokkende en bevredigende uitkomst. Ik had echt iets van: 'Ohooooh! Dat is erg zeg!' 

En  daar houd ik van als lezer. Ik word graag verrast en geschokt.

Little Black Lies: wat ik er niet leuk aan vond


Afgezien van die stomme wisselende perspectieven vond ik het feit hoe sommige mogelijke waarheden als feit gepresenteerd werden best irritant zeg. Als lezer word je op het verkeerde been gezet, door één van de drie hoofdpersonen, die ergens vast van overtuigd lijkt. 

En ik vind het niet erg om op het verkeerde been gezet te worden, maar dan niet omdat het verhaal gewoonweg niet klopt.

Conclusie over Little Black Lies


Little Black Lies is een sfeervolle, spannende psychologische thriller. Dat het zich afspeelt op de Falklandeilanden maakt het nog wat bijzonderder. Toch vond ik het al met al niet zo'n geweldig boek. Ik geef het een 6,5.

Schrijfstijl en dergelijke zijn prima, de sfeer vond ik zelfs heel mooi, maar het verhaal vond ik een beetje irritant.

Praktische informatie over Little Black Lies


Little Black Lies is voor 17,95 te koop bij bol.com.

( Hide )
 1. Wat een narigheid! Ik was altijd gek op dit soort boeken, tot mijn eerste zwangerschap 18 jaar geleden. Dit boek ga ik zeker niet lezen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is echt een naar onderwerp inderdaad: het verlies van kinderen.

   Verwijderen
 2. Om de zoveel tijd lees je dit soort verhalen in de krant. Auto niet op de handrem, kind over het hoofd zien op het erf, etc. Dat is denk ik een van de grootste drama's die je kan overkomen.

  BeantwoordenVerwijderen

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Vink dan rechtsonder 'Melding sturen' aan.

© all rights reserved
made with by templateszoo