Pretty girls, Karin Slaughter

pretty girls
Normaliter laat ik boeken van Karin Slaughter links liggen. Ik neem aan dat ik ooit een boek van haar heb gelezen, dat ik niet mooi vond.

Maar dit keer nam ik het boek Pretty girls toch mee uit de bieb. Volgens mij had ik niet gezien dat het geschreven was door Karin Slaughter.

En eenmaal thuis vond ik de flaptekst zo intrigerend dat ik het boek toch wilde lezen.

Pretty girls: waar gaat het over?


In Pretty Girls leer je als lezer allereerst Claire kennen. Claire is gelukkig getrouwd met een zorgzame man.  Maar dan wordt Scott voor haar ogen vermoord.

Vervolgens leer je Lydia kennen, die vervolgens de zus van Claire blijkt te zijn.

Samen hebben ze een moeilijke tijd gehad, want hun oudste zus Julia is verdwenen. En hierdoor viel het gezin uit elkaar.

Ik wil niet teveel zeggen, want Karen Slaughter is een meester in verrassende plotwendingen, en verrassingen. Maar laat ik zeggen dat dingen die in eerste instantie niets met elkaar te maken lijken te hebben, toch met elkaar verbonden blijken te zijn in Pretty Girls.

Pretty girls: humoristisch


Ik was aangenaam verrast door Karin Slaughter's humor! Ze schrijft goed, en haar beschrijvingen en de dingen die haar personages zeggen en denken zijn vaak bijtend grappig.

Pretty girls: verschrikkelijk


Helaas is Pretty girls hier en daar ook, zoals ze in het Engels zeggen: 'gruesome'. Wat te denken van een scène waarin een meisje dood aan het plafond bungelt, en dat ze is opengesneden van haar kruis tot aan haar keel. Gruwelijk! Maar het kan nog erger. Want Karin Slaughter vertelt er ook nog bij dat haar ingewanden uit haar buik over haar gezich bungelen...

Toen wist ik weer waarom ik nooit boeken van Karin Slaughter lees.


Conclusie over Pretty girls


Pretty girls is als een wilde rit in een achtbaan. Als je er eenmaal in zit heb je geen keus dan de rit ademloos uit te zitten. Het boek was hier en daar zo spannend dat ik bijna niet kon lezen van de stress.

Ik was prettig verrast door Karin Slaughter's schrijfstijl en humor.

Maar ik vond wel dat er vrij veel wendingen in het verhaal zaten, en dat vind ik op een gegeven moment altijd nogal vermoeiend.

En vanwege de gruwelijkheden zal ik niet gauw weer een boek van haar lezen. Tenzij het weer zo'n intrigerende plot is...

Praktische informatie over Pretty girls


Pretty girls is voor maar 9,99 te koop bij bol.com. Geen geld voor de 'achtbaanrit!'

( Hide )
 1. Leuk om te lezen. Wellicht probeer ik het een keer, al ben ik ook niet zo van de gruwelijkheden...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is goed geschreven Anke. Maar de gruwelijkheden zijn best erg.

   Verwijderen
 2. Ik hou het maar bij Janet Evanovich, geloof ik. Bedankt dat je hem hebt gelezen, nu hoef ik niet :).
  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Vink dan rechtsonder 'Melding sturen' aan.

© all rights reserved
made with by templateszoo