Het kippencollectief


Waar de naam Het kippencollectief vandaan komt is mij een raadsel. Volgens mij is de Nederlandse titel van het Engelse boek Home to Woefield een kwalijk staaltje van teveel vrijheid voor de vertaalster.

Maar afgezien van de titel die de lading niet dekt, is Het kippencollectief een verrassend leuk boek.

Onderaan staat de obligate kreet dat het 'hilarisch' is. Maar als er ooit een boek in de buurt van hilarisch kwam, dan is het wel Het kippencollectief.

Het kippencollectief: waar gaat het over?


Prudence woont in New York, waar ze haar ecologische voetprint zo klein mogelijk probeert te houden. Prudence leeft zeer bewust, scheidt al haar afval en eet alleen biologisch en lokaal. Ze droomt er van om zelf met een kraampje op zo'n boerenmarkt haar zelf gekweekte producten te verkopen.

Dus als ze de boerderij van haar oude oom erft, is dat een droom die uitkomt. Zelfs al moet ze er voor naar Canada.

Op de boerderij wonen de norse Earl en een halfgeschoren depressief schaap. Als hulp huurt Prudence haar alchoholverslaafde buurjongen in. Later voegt zich daar nog de elfjarige Sara bij met haar kippen.

Niet de zoveelste chicklit over stadse die verhuist naar het platteland


Dit klinkt als de zoveelste chicklit roman over een vrouw die het stadse leven verruilt voor de romantiek van het platteland en daar dan alle clichékarakters van het platteland tegenkomt.

En hoewel dat technisch gezien ook wel zo is, is Susan Juby er in geslaagd om origineel te blijven. Waardoor het tóch niet de zoveelste chicklit is over dit onderwerp.

Susan Juby schrijft in de eerste plaats erg humoristisch. Ik schoot regelmatig in de lach. En hoewel ik er een ontzettende hekel aan hebt als het perspectief per hoofdstuk wisselt, was zelfs dat goed te doen in Het kippencollectief, omdat alle karakters zo grappig zijn.


Conclusie


Het kippencollectief is één van de leukste boeken die ik de laatste tijd heb gelezen. Ik ga zelfs op zoek naar meer boeken van Susan Juby.

Ondanks het uitgekauwde thema is Het kippencollectief een origineel boek!

Ik geef het een 9!


Praktische informatie over Het kippencollectief


Het kippencollectief is voor 19,99 te koop bij bol.com.

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Vink dan rechtsonder 'Melding sturen' aan.

© all rights reserved
made with by templateszoo