Vuurkind, S.K. Tremayne


'De perfecte echtgenoot, de perfecte stiefzoon, de perfecte leugen?'

Dat staat er veelbelovend boven de titel van het boek Vuurkind.

En het was de reden dat ik het boek van de plank nam en de flaptekst las. En die klonk goed.

Vuurkind: het verhaal


Rachel verruilt haar bestaan in Londen voor een leven op het platteland van Cornwall, als ze met de knappe weduwnaar David trouwt. Ze is ook dol op zijn zoontje Jamie, en een prachtig nieuw leven lijkt te beginnen.

Maar dan begint Jamie zich 'raar' te gedragen, en hoort Rachel vreemde geluiden. En er zijn onduidelijkheden over het dodelijke ongeluk van Davids eerste vrouw.

Rachel en Davids relatie vertoont steeds meer barstjes en de situatie in Carnhallow House wordt steeds onheilspellender.


Ongeloofwaardig


Vuurkind is typisch zo'n boek met een veelbelovende plot, die helaas de belofte niet waar maakt. Wat een snertboek was dit zeg.

Vooral de teloorgang van Rachel en Davids relatie vond ik volstrekt ongeloofwaardig. En aangezien hun huwelijk toch wel één van de basiselementen van dit boek is, trekt dat de kwaliteit van het hele boek naar beneden.

Zo zit je nog op bladzijde 1 te lezen hoe gelukkig ze samen zijn, en op bladzijde 2 kijken ze elkaar vol verachting aan.
Het was gewoon niet reëel.

Spook- en thriller elementen door elkaar heen


S.K. Tremayne strooit kwistig spook en thriller elementen door elkaar. Als lezer weet je niet of er nou sprake is van spoken, die natuurlijk niet bestaan. Of dat er mensen achter de gebeurtenissen zitten.


Wel moet ik zeggen dat ik de plot twist aan het eind van het boek niet zag aankomen. Hoewel ik ook die weinig geloofwaardig vind. Waarschijnlijk zag ik hem daarom ook niet aankomen!

Conclusie over Vuurkind


Vuurkind is een warrig, vrij slecht geschreven boek met ongeloofwaardige karakters. Erg jammer want de plot en de setting zijn veelbelovend.

Ik geef dit boek een 4.


Praktische informatie over Vuurkind


Vuurkind is voor 19,95 te koop bij bol.com, maar ik zou het geld er niet aan uitgeven.
( Hide )
  1. Ik had het boek al gezien, maar laat het nu lekker liggen. Ik vond dat het andere boek van deze schrijver ook al zo'n raar einde had.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat had het inderdaad Margreet. En dit boek is vergelijkbaar helaas.

      Verwijderen

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Vink dan rechtsonder 'Melding sturen' aan.

© all rights reserved
made with by templateszoo