Je eigen kinderverhalen bundelen?

Zelf een boek uitgeven? Het is mogelijk!

Lees jij je kind een verhaaltje voor, voor het slapen gaan? Of misschien wel overdag?

De meeste ouders lezen voor uit een kinderboek. Maar er zijn er ook die zoveel fantasie hebben dat ze hun eigen kinderverhalen vertellen.

Ben jij ook gezegend met een rijke fantasie? En vertel jij je kind zelfbedachte verhaaltjes? Grote kans dat je dan wel eens hebt gedacht:


'Zou het niet leuk zijn om mijn kinderverhaaltjes te bundelen?'

Maar hoe pak je dat aan?

Lees hier onder wat je mogelijkheden zijn!

Je eigen kinderverhalen bundelen: je opties

1. De klassieke uitgeverij

De meest bekende optie is je manuscript opsturen naar een uitgeverij. De truc is om de juiste uitgeverij te kiezen. Dat doe je door jezelf de volgende vragen te stellen:

  1. Onder wat voor genre vallen mijn kinderverhalen?
  2. Voor welke leeftijdsgroep zijn mijn kinderverhalen geschikt?
  3. Welke uitgeverij geeft boeken uit die lijken op mijn mogelijke boek?
Vervolgens is het een kwestie van naar de website van de uitgeverij surfen, en daar kijken hoe je je manuscript kunt indienen. De meeste uitgeverijen hebben daar een speciale pagina voor. Je vindt daar informatie over het aanleveren van je potentiële boek en wat je kunt verwachten!

2. De self-publishing uitgeverij

Naast de klassieke uitgeverij zijn er inmiddels een heleboel uitgeverijen die gespecialiseerd zijn in self-publishing. Afhankelijk van de uitgeverij kun je bij hen vaak kiezen uit redactie, spellingscontrole, begeleiding, marketing etc. Op die manier kun je zelf bepalen hoeveel het kost.
Eén van de bekendste online self publishing uitgeverijen is lulu.com. Het grote voordeel van een self publishing uitgeverij is hun ervaring. En dat je er niet helemaal alleen voor staat.

3. Je boek helemaal zelf uitgeven

Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je het leuk en fijn vind om alles helemaal zelf te doen. In zo'n geval laat je je boek drukken bij een drukkerij. Vind je het eng om veel te investeren? Bij bijvoorbeeld Flyerzone kun je beginnen met kleine oplages, als bijvoorbeeld 15 boeken.

Voorbeelden van ouders die hun eigen boek uitbrachten

Heel bekend is natuur wijlen Guusje Nederhorst, de vrouw achter de boekenreeks Woezel en Pip. 

En wist je dat de schrijver van de Tomas de stoomlocomotief boeken, de Britse predikant Wilbert Vere Awdry, ook begon als een vader die verhaaltjes vertelde aan zijn zoon?

Dus droom jij van je eigen kinderboek? Weet dan dat anderen je succesvol zijn voorgegaan. Het ís mogelijk!

Succes!

Lees ook: Leesplekken, hoe en waar lees jij?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *