De deugdzame huisvrouw


De deugdzame huisvrouw is van het genre waarin iemand een jaar lang iets gaat doen, en daar over blogt en vervolgens een boek over schrijft.

Een jaar lang leven volgens de bijbel


In het geval van De deugdzame huisvrouw gaat Rachel Held Evans een jaar lang leven volgens de bijbel. In de bijbel staat van alles over vrouwen. Hoe ze zich zouden moeten gedragen, wat hun rechten en plichten zijn, wat er van ze wordt verwacht etc.

Deze dingen bracht Rachel in praktijk


Elke maand nam Rachel een aantal specifieke dingen, en bracht die in praktijk. Dat zijn:

 • Zachtmoedigheid
 • Huiselijkheid
 • gehoorzaamheid
 • Heldhaftigheid
 • Schoonheid
 • Bescheidenheid
 • Zuiverheid
 • Veruchtbaarheid
 • Onderdanigheid
 • Gerechtigheid
 • Stilte
 • Genade


Wat ik van De deugdzame huisvrouw vond


Helaas was het boek niet zo leuk en interessant als ik had gehoopt. De belangrijkste reden daarvoor is dat Rachel nergens uitlegt waarom ze juist kiest voor bovengenoemde eigenschappen/waarden. Ook blijft het allemaal wat oppervlakkig.

Ik kreeg niet echt een beeld hoe het dagelijks leven van Rachel er nu eigenlijk uitzag in dat jaar dat ze leefde volgens de bijbel.

En dat was nu juist wat mij zo interessant leek.

Conclusie over De deugdzame huisvrouwHet uitgangspunt van De deugdzame huisvrouw vind ik bijzonder leuk. Een vrouw gaat een jaar lang leven volgens de regels en voorschriften van de bijbel als het om vrouwen gaat. 

Het boek is interessant omdat het een kijkje biedt in wat de bijbel allemaal zegt over vrouwen. Er staan diverse bijbelverhalen in over vrouwen die niet altijd even bekend zijn. Hoewel ik de bijbelverhalen aardig goed ken, kende ik toch veel verhalen niet die Rachel vertelt.

Maar als verslag van een jaar lang leven volgens de bijbel vond ik het minder leuk dan gehoopt.

Toch geef ik dit boek een 7,5. Het leest prettig, en het straalt een fijne sfeer uit.


Praktische informatie over De deugdzame huisvrouw


De Deugdzame huisvrouw is voor 17,95 te koop bij bol.com.


( Hide )
 1. Ik vind het een leuk onderwerp. Misschien dat er nog iets gedaan kan worden met je kritiek, in een volgend boek of op haar blog? Al zie ik nu dat het door een Amerikaanse geschreven is, die blijkbaar toch de Amerikaanse context overstijgt. Een iets meer Nederlandse blik lijkt me ook leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is ook echt een leuk onderwerp inderdaad. Een Nederlandse versie lijkt me zeker leuk.

   Verwijderen
 2. Na het zien van de "handmaide "s tale"vind ik dit niet zo"n leuk onderwerp voor een boek maar dat is persoonlijk.

  BeantwoordenVerwijderen

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Vink dan rechtsonder 'Melding sturen' aan.

© all rights reserved
made with by templateszoo