Nestblijvers


Anno 2018 blijven kinderen weer langer thuis wonen. Dat heeft verschillende oorzaken.

Een belangrijke verklaring is dat de relatie tussen ouder en kind gelijkwaardiger is geworden. Daardoor hebben kinderen minder te winnen door het huis te verlaten. Ze hebben al lekker veel vrijheid. Daarnaast is door de afschaffing van de studiefinanciering studeren duurder geworden. Veel jongeren blijven thuis wonen om kosten te besparen.

Maar in het boek Nestblijvers, blijven de kinderen wel heel lang thuis wonen : ) 

Nestblijvers


Toen ik het boek Nestblijvers las en bekeek, werd ik me ervan bewust dat ik ervan uitga dat op hun achttiende mijn kinderen het huis zullen verlaten. Het is in Nederland ook de norm dat kinderen het huis zullen verlaten. Maar in het boek Nestblijvers komen mensen aan het woord die het nest nooit hebben verlaten.


Nestblijvers: waar gaat het over?


Nestblijvers gaat over volwassenen die thuis wonen en is een prachtig boek om te lezen of alleen maar te bekijken. Het heeft prachtige, sfeervolle foto's van de woonomgeving van de 'nestblijvers', en daarnaast portretten van henzelf. De meeste nestblijvers wonen alleen in hun ouderlijk huis; hun ouders zijn inmiddels overleden. De jongste nestblijver was geloof ik 40+.

Zelfde interieurWat me vooral opviel is dat veel van de nestblijvers nog leven in hetzelfde interieur als hun ouders. Hetzelfde bankstel, hetzelfde dressoir, dezelfde sfeer. Ergens heeft het wel iets, om ergens zo te wortelen, dat je er altijd blijft.

Conclusie over Nestblijvers


Nestblijvers is echt een aanrader, helemaal voor moeders met concentratieproblemen: dan kijk je gewoon lekker naar de prachtige foto's!

Praktische informatie over Nestblijvers


Nestblijvers is voor slechts 5,- te koop bij bol.com. Het is namelijk 80% afgeprijsd. Dat verbaast me voor zo'n mooi boek! Ik vind Nestblijvers dan ook echt een koopje!


( Hide )
 1. Ik ben er twee tegengekomen, beide mannen in de 50.
  De eerste was toen ik tijdens mijn studie in de thuiszorg werkte. Mevrouw van 80 was geopereerd en kreeg thuiszorg. Haar zoon van in de 50 woonde daar en stak nergens een hand naar uit.
  De tweede was een buurman, die woonde met beide ouders. Toen de moeder plots overleed keken de mannen elkaar aan en vroegen zich af hoe ze in hemelsnaam gingen eten die avond.
  Beide situaties leken mij nou niet erg gezond. Maar goed, dat is mijn referentiekader natuurlijk :)
  Anke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nestblijvers is bij Bol.com afgeprijsd omdat dat boek uit 2008 stamt en die druk dus 10 jaar oud is. Ik neem aan dat het toen wel wat anders zat!

  BeantwoordenVerwijderen

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Vink dan rechtsonder 'Melding sturen' aan.

© all rights reserved
made with by templateszoo