Koekoeksjong van Tine Bergen

Koekoeksjong van Tine Bergen

Koekoeksjong is een psychologische thriller van de Belgische Tine Beren met maar een paar personages en nauwelijks ingewikkelde plotwendingen. En toch is het een effectieve thriller.

Het verhaal


De hoofdrol in Koekoeksjong is voor Anne. Anne is pas bevallen van haar zoon Wannes. Haar gevoelens voor haar zoon zijn nog wat ambivalent. Anne heeft het gevoel alsof ze weinig voor hem voelt, als je begrijpt wat ik bedoel!

Haar man Mikael schittert als jonge vader, maar de relatie tussen hem en Anne is moeizaam. Dat ligt volgens mij vooral aan Anne.

Dan vindt Anne in het bos achter hun huis het lijk van een jonge vrouw, en ze verdenkt Mikael ervan dat hij dat heeft gedaan.

Opzet van het boek


Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het perspectief van Anne en de moordenaar. Meestal houd ik daar helemaal niet van, maar in dit geval werkt het. Bovendien zijn de hoofdstukjes van de moordenaar telkens maar kort.

De ontknoping


Als lezer verdenk je op een gegeven moment ook allerlei verschillende mensen, en speculeer je over de identiteit van de moordenaar. Als die bekend wordt, is het niet zo dat je van verbazing van je stoel valt. Maar toch was ik wel een beetje verrast.

Maar nog veel onthutsender dan de bekendmaking van de dader is hoe het afloopt met Anne. Daar wil ik hier verder niets over vertellen, om niet de afloop te verklappen.

Conclusie: aanrader


Koekoeksjong is een prettig geschreven thriller die je goed het verhaal intrekt. Bovendien is het als moeder makkelijk om mee te leven met de pasbevallen Anne.

En het einde van het verhaal, loop ik dagen later nog steeds te herkauwen.

Praktische informatie


Koekoeksjong is voor 24,50 te koop bij bol.com.

Koekoeksjong van Tine Bergen

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Vink dan rechtsonder 'Melding sturen' aan.

© all rights reserved
made with by templateszoo