Boek reviews van een moeder met leeshonger.

Search

Less is luxe: Licht en Avontuurlijk leven

less is luxe review

Lees ook mijn interview met Lou Niestadt!

Ik lees alleen maar enthousiaste reviews over Less is luxe. Ik ben dus bang dat mijn Less is Luxe review een beetje uit de toon valt.

Die boek is geschreven door Lou Niestadt, en is een soort handgeschreven artjournal. Het ziet er prachtig uit, en Lou Nietstadt heeft overal prachtige illustraties bij gezet. Het boek is echt oogstrelend, en leuk om door te bladeren en te bekijken.

Maar.

Aargh! Ik word gek van al die lettertypes!


Ik vind het een ontzettend lastig boek om te lezen! Ik werd helemaal gek van al die verschillende lettertypes. En dan staan er soms ook nog krabbels aan de zijkant, die je alleen maar kunt lezen door je hoofd of het boek schuin te houden. Ik werd er helemaal onrustig van.

De inhoud van less is luxe is zeer lezenswaardig. Maar wordt overschaduwd door de hectische vormgeving.

Less is luxe: mooie, maar onleesbare boodschap


En dat terwijl ik oprecht geïnteresseerd was in de boodschap die Lou Niestadt heeft in Less is luxe. Want haar boek gaat over blij en tevreden zijn met de kleine dingen van het leven. Over stil staan bij wie je bent, en wat echt belangrijk voor je is. Stuk voor stuk onderwerpen die mij in mijn dagelijks leven bezig houden.

Maar het lukte me dus nauwelijks om de tekst tot me te nemen. Zo onrustig en druk is het.

Is er een uitgeklede variant van dit boek?


Het liefst zou ik hebben dat er een 'saaie' variant van dit boek zou komen. Een soort vertaling als het ware. Hetzelfde boek, maar dan in één doodgewoon, goed leesbaar lettertype. Zodat ik kan lézen wat Lou Niestadt te melden heeft.

Nu werd ik zo afgeleid en geprikkeld door alle verschillende lettertypes dat ik de inhoud niet echt tot me kon nemen. En dat vind ik jammer. Want volgens mij is die de moeite waard.

Less is luxe: praktische informatie


Less is luxe is voor 19,95 te koop bij bol.com. Maar als je al overprikkeld bent, of gespannen en onrustig, raad ik persoonlijk het af. Of je moet je puur concentreren op de prachtige tekeningen.

Toch vraag ik me af: ben ik dan heus de enige die door de drukke opmaak niet aan de inhoud kon toekomen?

Geen opmerkingen

Een reactie posten