A History of Wild Places van Shea Ernshaw

A history of wild places

De titel A History of Wild Places van Shea Ernshaw verwondert mij enigszins nu ik het boek uit heb.

Ik herken daarin niet echt het verhaal.

Maar dat wil niet zeggen dat het geen mooi verhaal is!

Integendeel!

A History of Wild Places

Het verhaal begint met Travis die op zoek is naar de verdwenen Maggie St. James. Dat klinkt saai, en als een verhaal dat al eindeloos vaak is verteld.

Maar dat is het niet!

A History of Wild Places is niet het zoveelste verhaal over een jonge vrouw die verdwijnt, en die gevonden moet worden.

Alleen al omdat Travis een bijzondere gave heeft: als hij een huis binnenloopt dan ziet en voelt hij wat daar allemaal gebeurt is. En als hij een voorwerp aanraakt, dan ziet hij de eigenaar.

Van Travis naar Pastoral

Net nadat je als lezer Travis hebt leren kennen, en je opmaakt voor zijn zoektocht naar Maggie St. James, verplaatst het verhaal zich ineens naar Pastoral. Dat is een verborgen commune ergens in de bossen. Daar maak je kennis met Calla, haar man Theo en haar zus Bee.

Theo, Calla en Bree: wisselende perspectieven

Ik had even moeite met de overgang. Zeker omdat het perspectief wisselt per hoofdstuk, en daar heb ik een hekel aan! Bovendien snapte ik niet wat dit met Travis te maken had.

Maar goed, langzaam maar zeker kreeg het leven in Pastoral mij in zijn greep. De mensen in de commune leven zelfvoorzienend. Er is een soort leider genaamd Levi. 

Enge ziekte buiten Pastoral

Maar er is iets dat hen angst inboezemt: buiten de grenzen van Pastoral heerst een vreselijke ziekte 'The Pox'. Als je die krijgt, rot je lichaam als het ware weg. Je sterft een vreselijke dood.

Daarom durven, en mogen de inwoners van Pastoral nooit weg. Veels te gevaarlijk. Ook vanwege de kans dat ze de ziekte per ongeluk met zich meebrengen.

Baby met gezondheidsprobleem

Maar dan wordt er een baby geboren in Pastoral, die overduidelijk medische hulp nodig heeft die ze in Pastoral niet kunnen geven. En onder andere Cara en Theo vinden dat de baby naar een ziekenhuis moet worden gebracht.

Dit zorgt voor grote spanningen in de commune.

Het leven in Pastoral begint te ontrafelen

Je zou kunnen zeggen dat het leven van Calla, Theo en Bee als het ware begint te ontrafelen. Langzaam maar zeker komen verborgen geheimen aan het licht, en 'ontwaken' Calla en Theo.

De boektrailer van A History of Wild Place


Mijn conclusie over A History of Wild Places

Niet alleen is A History of Wild Places goed geschreven, ik vond het ook een heel origineel verhaal. Het is echt eens wat anders dan anders. Ik vond de meeste plot twists erg leuk en vernieuwend. Tegelijkertijd ergerde ik me enigszins aan het gedrag van Bre, dat ik niet consequent en onlogisch vond.

Goede psychologische thriller in commune setting

Maar al met al vind ik A History of Wild Places een goede psychologische thriller, met een originele en onverwachte plot twist.

Als je houdt van mensen die zelfvoorzienend leven op een afgelegen plek, in combinatie met onbegrijpelijke gebeurtenissen, dan is A History of Wild Places vast iets voor jou.

Op GoodReads krijgt het boek een 4,05. Ik geef het een 4,25.

N.B. Het verhaal deed me denken aan de film The Village met William Hurt.

A History of Wild Places kopen

De paperback versie van A History of Wild Places komt uit in september 2022 maar de ebook versie is direct verkrijgbaar. Hij kost 13,77 op bol.com.

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Vink dan rechtsonder 'Melding sturen' aan.

© all rights reserved
made with by templateszoo